Bukakke för frihet

september 25, 2007 at 8:12 f m (Mediakommentar) (, , )

”Mitt i nyllet” heter det senaste i raden anonserade program som jag önskar aldrig lämnat rummet där de tänktes ut. Själva idén tycks vara att Tilde Fröling skall åka runt och hämnas påstådda oförrätter åt folk genom att spela fula spratt. Dock önskar jag nästan hellre att tv6 tagit det sista bladet av anständighet och skrynklat ihop det för att visa en kavalkad av ”moneyshots”. Det hade varit mindre smaklöst.

Klingonerna säger att ”Hämnden är en rätt som bäst serveras kall”. Själv tycker jag att hämnden, likt väldigt många desserter, är en rätt som gärna får stå på menyn. Det är trevligt att veta att den finns där och att man kan ta till den vid behov, men allvarligt talat så kommer man i 9 fall av 10 att ångra den. Man känner sig överfull, munnen är klibbig och sliskig och man sitter och undrar hur många kalorier det var i det där.

Att dessutom delegera ut sin hämnd åt någon debil mediaperson är ju helt befängt. Hämnd är något personligt, om du inte kan utverka hämnden själv så skall du låta bli den.  Det blir bara som i det pinsamma programmet (som förmodligen inspirerat till den här skiten) med han den skäggige slusken från Jackass (han som inte är Bam Magera) som förstör folks lägenheter på delegerad kontraktshämnd. Pinsamt, korkat och inte särskilt roligt.

Men uppenbarligen har pöbeln talat. Det är denna sorts TV vi vill ha och allt den som har bättre vett än så kan göra är att gnälla.

Annonser

2 kommentarer

  1. farmie said,

    Tror inte att svenska folket vill ha sån här TV. Är snarare Viasat som tror att detta kommer att tas emot med gapande käftar. Det enda sättet att undvika sånt här i framtiden är att låta bli att titta på skräpet. Om tittarna sviker så brukar ledningen snabbt inse sitt misstag. Förhoppningsvis lär de sig en läxa av Mitt i nyllet.

    //Tobbe – tvtid.wordpress.com

  2. aberg said,

    Tobbe, jag önskar jag hade din positiva syn på mänskligheten. Det skulle bli så mycket lättare att sova då. Men du har rätt, med lite tur så bombar programmet och Viasat lär sig en läxa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: