Igel-fucking-kottar

april 11, 2008 at 9:25 e m (Död, Uncategorized)

Det har gjorts narr av min faiblesse för igelkotten, detta hårdrockigaste av alla djur. Men allvarligt, kan ni tänka er ett djur som är mer metal? Täckt med taggar som den värsta nitlädersrockare, aggresiva mot medlemmar av samma art (utom vid parningstid, som genomförs med största försiktighet) och ätare av diverse oidentifierat guck.

Att vara Igelkott är som att bo på hultsfredskampingen året om.

Igelkott

Men ni ser ju själva, det här är inte någon glorifierad råtta, som en hamster eller ett marsvin. Det här är 100% rå, oförfalskad attityd. En igelkott kan slita benet av en närgången grävling och slå ihjäl en häst med det. Bilden är (cc) Samuel Palmer

Det tråkiga med igelkottar i största allmänhet, förutom att de är fridlysta och tydligen fulla med löss och annat hyss, är att de är beklämmande dumma. De rullar ihop sig till en boll vid minsta tecken på fara (som SUV:ar, Halvbandvagnar och Bert Karlsson), något som för med sig att det bara i skaratrakten krossas ett par hundra igelkottar per svampsäsong. Dessutom går de ut ur ide så fort snödropparna börjar visa sig.

Inte så bra idé i år dårå.

Igelkottarna hittar ingen mat, eftersom allt de äter är smartare än att gå ut när vintern fortfarande kryper i knutarna. Så igelkottarna, som ju är både söta och metal på samma gång, svälter ihjäl och ormar, sniglar och annan slem skit frodas. Var är rättvisan i det?

Ja, ja, ja… det finns ingen rättvisa. Galna tyska kvinnor går omkring med hammare och småflickor rövas bort av pedofiler. Dessutom svälter folk till döds och Jan Myrdal kan fortfarande inte sätta fingret på varför ”det stora språnget” verkligen inte var någon bra idé (på tal om att svälta ihjäl). Men om man ska ta in all skit som händer i världen så sprängs man. Medan igelkotten är liten, försvarlös och ändå härligt taggig. Ett perfekt substitut för all världens lidande.

Lägg ut lite uppblött bröd i trädgården till era taggiga vänner. Men strunta i mjölken… de är laktosintolerante de små livsodugliga kräken.

Imorgon:
omsorgsfullt skrivna listor med tidernas bästa seriemördare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: