Protest!

maj 1, 2008 at 1:02 e m (Politik)

Egentligen skulle jag väl varit mina ideal trogen och gått ut och marcherat idag, en av de första första majar på länge som jag inte varit ute på dåligheter kvällen innan. Men true to my nya svenne-self så skurade jag balkongen istället. Någonstans när jag drömmen om att detta ska betala tillbaka sig när balkongen blir en liten oas av grönska i asfaltsjungeln och jag kan sitta där på lata lördagseftermiddagar och läpja på Gin och Tonic.

Hur som helst hör jag inte till någon av de traditionella förstamajgrupperna. Jag är inte sosse och jag är inte kommunist och om jag ska vara helt ärlig så har jag inget direkt romantiskt förhållande till arbetarklassen heller. Jag är sprungen ur den där obehagliga akademiska dyngan som tenderar till att producera någon form av liberalsocialister med oförklarliga vurmar för de otvättade massorna. Det är bara min djupt rotade misantropi som hindrar mig från att göra något sjukt pinsamt, som att gå med i Attac.

Allt jag vill är att saker och ting ska vara hjälpligt rättvisa och att någon skall se efter så att de som enkelt kan hävda sina intressen hålls i skinnet, annars kommer de som inget har snart ha ännu mindre på grund av skenande priser på basförnödenheter (som tak över huvudet). Dessutom anser jag att individen behöver kollektivets hjälp för att bevaka sin frihet, men det är ett ämne för en längre och mer ingående post.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: