Först upp mot väggen när revolutionen kommer: #1

augusti 13, 2008 at 7:29 e m (Först upp mot väggen, Störningar) (, )

Om du hör till mina trogna läsare, vilket statistiskt sett inte är särskilt många, så kan du vid det här laget ha listat ut att jag är folkilsk. Det har mindre att göra med någon defekt hos mig än med hur urbota korkade och osamarbetsvilliga folk är. Jag kan bli helt vansinnig på hur folk inte för sitt liv kan tänka sig att anstränga sig det där lilla extra för att göra vardagen en gnutta trevligare för sina medmänniskor. Eller bara hur ofantligt korkade åsikter de envisas med att hålla fast vid och ventilera vid första bästa tillfälle.

Så det är dags för en lista. Det kommer nog att ta ett tag, för det har potential att bli en lång lista, men först ut är i alla fall:

Människor som inte förstår att skicka ner hissen efter sig.
Jag talar till dig granne… om man bor i ett åttavåningarshus med världens långsammaste hiss så kan man väl göra sig omaket att skicka ner hissen när man åk upp till åttonde våningen? Tänk själv… när har du oftast  tunga kassar, balanserar pizzakartonger eller flak med öl och är trött och pissnödig som fan?

Ledtråd, oftast inte när du är på väg ner med hissen. Därför är det bäst för allas trevnad om hissen tillbringar så mycket tid som möjligt nere på marknivå och inte uppe någonstans i huset bara för att du inte orkar trycka på nerknappen medan du glassar ut i trapphuset med din lattebarnvagn. Eller har du bråttom in i lägenheten för att du behöver gå på toa? Då borde du veta hur den, som när han eller hon kommer och får stå och vänta på hissen där nere, känner sig.

Det är en sån liten meningslös grej egentligt. Men det gör så mycket för dagen för någon som står och håller på att tappa greppet om en stor låda böcker eller whatever att bara få glida in i hissen och känna att han är på väg hem. Varför inte bara ta den chansen att göra något som glädjer någon annan för en gångs skull i ditt självupptagna, modebloggande, popmusikelitiska, alliansröstande liv?

När revolutionen kommer så kommer du stå där med en cigg i mungipan och en bindel för ögonen och tänka… ”jag hade kunnat ha ett gevär i handen nu och slippa stå här”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: