Don’t mention the…

augusti 19, 2008 at 1:29 e m (Mediakommentar) (, )

Jag är medveten om att sportjournalister inte är de killarna som gjorde allra bäst ifrån sig i skolan, ifall det inte handlade om att springa med liten boll. Men inte ska väl någon behöva tala om för Rickard Olsson att andra världskriget to slut för över sextio år sedan.

Det är okej att driva med tyskar. Är man Henrik Skyffert kan man till och med komma undan med att göra det på TV. Men om man är en idiot som fått jobb på de enda kvalifikationerna att man är lagom tvålfager och förstår offsideregeln så kanske man skall komma ihåg att tyskskämten gör sig bäst i slutna sällskap. Jag har skämtat om kriget, jag har till och med skämtat om kriget med tyskar, men jag har aldrig skämtat om kriget i ett sammanhang idiotproponenterna hävdar ”föder broderskap och gemenskap” (Brudershaft und Gemeinshaft macht frei!). För det är fel sammanhang. Det är pinsamt.

Kan vi deportera Rickard Olsson till USA där TV-folk uppenbarligen får vara hur korkade som helst? Han skulle kunna jobba på Fox News, på fox news är det okej att säga elaka saker om alla som inte är amerikaner.

För Rickard och hans uppfattning om arvssynd är veckans uppslagsord för övrigt Schwedentrunk.

Viktig nyhetsbulletin!

Vi i världssamfundet har i gemensamt samråd beslutat oss för att förlåta de tyskar som inte är efterlysta krigsförbrytare. På tal om efterlysta krigsförbrytare så kanske svenskar ska hålla sig från skämt om nazism så länge vår egen flathet gentemot nazityskland under kriget och gentemot i Sverige bosatta krigsförbrytare efter kriget tillåts vara dömd.

By the way:

Ja, men på samma sätt ska de också förstå att de har sårat andra och att det sitter kvar.

Är kanske det sämsta försvaret någon har anfört sedan nürnbergrättegången.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: