Rödpennans återkomst

september 12, 2008 at 9:01 e m (Uncategorized)

Att det äntligen ligger en text av Linda Skugge som går att kommentera ute på Expressens hemsida måste ha fått en del av begåvningseliten att ta på sig finkostymerna och gå loss på tangenborden med osedvanligt analfabet frenesi.

Det glädger givetvis mig som återigen får ägna mig åt min favoritsysselsättning, att racka ner på andra medan jag lyssnar på Dismember.

Jag fFinner det ofattbart att Kulturrådet fortfarande existerar och förmodligen får statsanslag för att driva (Okej, för Guds skull, vad menar du här människa? Om det är plural på kampanjeriet så är det ”sina” det heter, eller så skall det vara en punkt efter anti och ”Palestinska hatkampanjer är början på nästa mening, men det vore obegripligt. Jag gör ett försök att rätta det så får vi se hur det blir) sina antiPalestinska hatkampanjer, (Tänk så mycket ett litet ynka komma kan göra för läsbarheten) där den mest pådrivande kraften är Dilsa Demirbag-Sten, som på något underligt sätt har lyckats prångla sig till en ”position” inom den liberala eller Folkpartistiska sinnevärlden. (Vad fan menar du? Skriver du och jag på samma språk? Vet du vad ordet ”sinnevärlden” betyder?) Nu finner vi andra (Med tanke på att du prompt vill ha med ett till ”andra” lite längre fram i meningen så förstärker det här första andrat bara din framtoning som illiterat och virrig, fundera på om du kan klara dig utan det.) kvinnliga styrelseledamöter som far omkring som skållade råttor och baktalar andra styrelseledamöter. Vad är det för styrelse som tillåter sig sådant uppförande och dessutom uppbär styrelsearvoden? Nej avsätt hela bunten! (Det är intressant hur du tycks helt sakna en faktiskt poäng, lite dadaistiskt faktiskt. Plus i kanten för formmässigt experiment.)

Bildspråk verkar inte stå högt i kurs i dagens skola

De flesta kommentarerna som är negativa kommer från lågavlönade eller arbetslösa män som inte klarar av att en startk kvinna tar plats. Hade det varit Alex Schulman eller någon annan man hade han hyllats för samma kommentar. (Annars heter det kometer, med ett ”m” och ”e” istället för ”a”.)

Jag undrar varför alla dessa klena män är rädda för Lindam (Om du nu skall försvara en dams heder så gör du bäst i att kunna hennes namn. Gammal regel för chivaleri.), hade ni en trasig barndom utan leksaker som er mor tog ifrån er? (Okej, så var det det här med bildspråk… jag stryker hela stycket för att det är enklare så. Den dubbla negationen gör det mest troligt att modern lämnade  dina häcklingsoffers leksaker i fred. Och trasig Barndom är i sammanhanget helt fel bild också, försök med ”olycklig”.)

Även ett mycket kort inlägg kan vara ofrivilligt roande.

Heja Linda! Dyu lyser. Jäklar vad bra du är. Rocka på. (Den ena är en person, den andra är en vattnig sorts lerslamm, vilken har störst upplysningspotential? Allvarligt talat, om du skriver en mur av text kan jag förstå att det smyger sig in ett par stavfel och feltryckningar, men du stavade fel på tio procent av din text. )

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: