Den här killen och jag är nästan lika gamla

september 14, 2008 at 12:29 e m (Mediakommentar, Störningar) (, , , )

Appropå förundersökningen från Arboga, på expressen.se:

Moral_panik(e 1 ord dårå kisen) eär det som vissa har,. eÄr man känslig så kan man kolla på bBollibompa istället!!(Efter utropstecken, som man bara har ett av, gör vi mellanslag) På nätet finns det filmer,(Kom igen, mellanslag… tangenten är sex gånger så stor som de andra på tangentbordet, hur svår kan den vara att hitta? Dessutom hör inte komma hemma där.) och bilder som är hemska,.(Och så gör vi ett mellanslag, det förbättrar läsbarheten något enormt, dessutom vill jag se en punkt, inte ett komma.) vVill man inte se dem så laddar man inte ner dem...(stilformen kräver tre punkter, så en punkt eller tre… hur som helst ska du ha ett mellanslag!) verkligheten är hård,(Gissa) att vissa då vill stoppa huvudet i sanden är deras problem,.(Och så ännu ett mellanslag) vVerkligheten försvinner inte för det...(Om den här skribenten har satt ett skiljetecken, vad tror ni han har utlelämnat som får mig att ta fram rödpennan?) Men att ropa på cencsur är bara dumt!!(För i helvete! du stavar ju isär, vad får dig att tro att du inte ska ha mellanslag efter meningar när du har dem mitt i ord?) vVad blir nästa steg sen då (Komplett onödiga ord i sammanhanget)??(Bara ett frågetecken och ett mellanslag efter skiljetecknet) vVad (Jag vet att det verkar otroligt, men ny mening börjar alltid med stor bokstav) ska man mer cencsurera?(Mellanslag!) bBöcker (har du någonsin sett en? Du stavar som någon som inte kan läsa) som inte faller i smaken eller??(Mellanslag!) Låt oss som klarar av verkligheten ha nätet,(Mellanslag!) åoch ni andra som är lite blödiga kan se på bollibompa,(Snälla söta Satan, lär den här idioten att göra mellanslag efter skiljetecken så jag slipper rösta på kristdemokraterna i nästa val) eller låsa in er å och önska att ni vaknade ur denna för er mardröm... (”Denna för er” tar nog pris som bästa försök till att skriva kanslisvenska, men om ens bildningsnivå är så låg att man inte ens kan skriva vanlig svenska så bör man nog hoppa över försök till sådant språk.)

Jag tvingas med viss förtvivlan inse att det inte är fel bara på dagens skola, uppenbarligen var det ett fel på sjuttiotalisternas skola också, med tanke på vilken sorts imbeciller och bokstavsmisshandlare vi släppt ut på frigång i samhället.

Annonser

1 kommentar

  1. Nissolina said,

    Vet du hur många gånger jag har känt för att göra samma sak? Jag är så evinnerligt trött på särskrivningar, texter utan styckeindelning, felstavningar och punktlösa meningar.

    Ännu värre blir det när de försöker sig på att verka viktiga och slänger in lite fina ord som de egentligen inte har en aning om vad de betyder.

    Lär er skriva en läslig text innan ni skriver nästa gång!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: