Vad är väl en lag mer eller mindre?

oktober 22, 2008 at 7:37 e m (fildelning, Mediakommentar, Politik) (, , , )

Lagrådet har inga större invändningar mot lagen som skall göra det lättare att jaga skattefuskare i postsystemet. Den är tänkt att träda i kraft första april nästa år.

Regeringen vill ge privata intresseorganisationer, till exempel småspararnas riksförbund och Mona Sahlins Skattefetichister, möjlighet att sprätta post och öppna paket på postterminalen vid misstanke om skattebrott.

Lagen bygger på ett EU-direktiv. Lagrådet konstaterar i sitt remissyttrande att den föreslagna bestämmelsen går längre än vad direktivet kräver.

Enligt lagen ska en person med intresse av att folk betalar skatt kunna gå till domstol och begära att brev sprättas om det finns sannolika skäl för att någon gjort sig skyldig till ett skattebrott. …”

Du behöver inte förklara för mig varför liknelsen haltar, jag vet att den gör det… Men ändå, lik förbannat… det som upprör mig mest är inte att det faktiskt inte finns lagligt stöd för att piratkopiera, utan att vi överlåter rättsapparaten till privata intressen på det här viset. Vad kommer härnäst? En klausul till stöd för de som vill bedriva privat palmespaning?

Dessutom är det oförlåtligt att dra in internetleverantörerna i det här? Ska vi lagföra vägverket för varje rattfyllo?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: