Kulturen är hotat!

november 19, 2008 at 12:16 e m (fildelning, Kultur: Övergripande, Mediakommentar) (, , , )

Himlen faller ned!

Vargen kommer!

Björn Ranelid förlorar mängder med pengar på grund av fildelare som stjäl hans ljudböcker!

Det var faktiskt ett rätt intressant blogginlägg som jag hittade när jag själv, på grund av Lisa Magnussons blogg på Aftonbladet, letade när jag gjorde efterforskningar i Ranelidtorrents. Den sammanfattar med all önskvärd tydlighet precis det jag kom fram till själv.

Det går inte att ladda ner Björn Ranelid, eftersom ingen vill ha den skit han producerar.

Redan 2001 skrek jag om det här, inte för att någon lyssnade då. Men eftersom hela innehållet fortfarande är mer eller mindre giltigt så kan jag lika gärna hävda min upphovsrätt och återpublicera det.

Den intressanta frågan är ju ifall Puff Daddy behöver mer pengar?
Vadå, snor någon dina remixer på andras kreativitet puffy?
Inte råd att köpa en till porsche? Behöver du lite mer pengar till vita linnekostymer och bling bling guldarmband och svindyr kalasmust?

Oj oj oj… Madonna har svårt att pynta hyran för både huset i Los Angeles och Den svinstora lantegendomen i England. Stackars lilla rika flicka.

Och Tommy Mottola eller David Geffen är ledsna för att de får in så lite pengar. De omsätter numera mindre än Kamerun och Elfenbenskustens sammanlagda BNP. Konkursfärdigt helt klart.

Visst är det synd om Metallica? Jaymez och Larz har nästan inga pengar alls. De måste stämma sina fans för att ha råd med miljondollarskåken de har som Metallica HQ.

Det är lustigt att de som grinar mest vad gäller Mp3 redan är så grymt svinrika att man nästan vill gråta.
Det är INTE ok att sno från någon bara för att han/hon är rik. Det är inte det jag försöker säga. Men om de små banden som aldrig spelas på MTV eller Z-TV klagade och sade att Mp3-formatet och Kaaza dödade dem, då skulle jag oroa mig. Icke… ”Darkest of the Hillside Thickets” brukade rekommendera intresserade besökare till deras hemsida att ladda ner låtarna via Napster, eftersom de hade så svårt med internationell distribution.
Allvarligt talat så skiter jag i om EMI och Geffen och Vertigo och Motown och Sony Muzak alla går i graven. Jag skiter i om Lars Ulrich blir satt på bar backe eller om Destinys Child får leva bland soporna som värsta Leila K-mardrömmen.
Mp3 påverkar inte korprocken eller ABF:s studiecirkelmusiklokaler.

Musik kommer alltid att göras. Om det inte går att leva på att göra musik kommer folk som lever på annat göra musik för att de måste. Kanske har vi kommit till den gräns där de stora musikstjärnorna och de stora musikbolagen inte längre klarar av att bära sig ekonomiskt och hela nöjesindustrin måste reformeras.
Kanske måste man som musikstjärna nöja sig med en fyra i bagarmossen och ett välfyllt kylskåp istället för en taklägenhet på strandvägen och belugarom på frukostknäcket.
Kanske måste man hitta något som drar in mer pengar än skivproduktionen? Kanske måste man för att kunna leva flott på sin musik göra 350 live-spelningar om året?
Trist… orkar du inte det så kan du alltid kämpa om städjobben och nattportiertjänsterna med oss vanliga svenssons. Eller skaffa dig en hederlig utbildning.

Fuck it, if you ain’t got what it takes to take the heat… get the fuck out of the fucking kitchen, dumbfuck!

Slutligen säger jag som artisten som tidigare var känd som symbolen som en gång i tiden benämndes Prince.
”Napster skadar inte artisterna nämnvärt. Det är skivbolagens girighet som dödar artisterna.”

Att artisten som trodde han var Prince har bytt sida sedan dess retar mig visserligen, men jag har lärt mig leva med det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: