Mest bisarrt…

november 25, 2008 at 4:09 e m (fildelning, Mediakommentar, Politik) (, )

Det är officiellt, det går inte längre att föra någon som helst sorts meningsfull debatt om upphovsrätt eller fildelning. Agendan är satt och välkände teknofoben och allvetaren Jan Guillou har avgjort vad som är den viktiga frågan.

I en chatt på Aftonbladet parodierade Guillou nästan sig själv med det ena bisarra och osakliga inlägget efter det andra, på premissen att den enda frågan som var värd att diskutera var ”moralfrågan” att ”folk stjäl” förmodligen från Guillou.

Om man inte har något som helst intresse av att föra en diskussion så bör man avstå från direkt interagerande med andra människor och hålla sig till ett forum man behärskar, nämligen den oemotsagda krönikans.

Det är intressant att han väljer att blunda för utvecklingen i Finland, där IPRED-lagen enligt uppgift inte har minskat på nedladdningen eller fallen i Danmark där det knappast har varit någon inriktning på ”ligorna av uppladdare” som Guillou hävdar i sin likaledes rätt dåligt informerade och i affekt skrivna krönika.

Riktigt roligt finner jag följande påstående:

Jan Guillou: Upphovsrätten är ingen uppfinning.

Inte nog med att det aldrig var Upphovsrätten ursprungspostaren talade om som uppfinning, upphovsrätten är defenitivt en uppfinning. Den är ett koncept, en idé, som har givits form för ett visst syfte och är som sådan ”patenterbar”. Om idéers utformning och konceptualisering inte är patenterbara så föreligger inte heller något behov av en upphovsrättslagstiftning.

Visst, jag kan inte påstå att de som skriver i Aftonbladets chatt är klassens ljus direkt, men bara för att man debatterar i ett forum för fårskallar så behöver man inte bete sig som en själv, men det är just vad Jan Guillou med sedvanlig arrogans och självgodhet gör.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: