Moralfrågor

december 8, 2008 at 5:28 e m (fildelning, Kultur: Övergripande, Politik) (, , , , , )

Stefan Sauk, som ju åtminstonde är lite mer seriös i sitt försök att vara inblandad i någon sorts debatt än Jan Guillou, har skrivit en groteskt lång insändare. Det är så lång och så håglös läsning att den närapå trumfar IPRED-proppen som oläslig samling med ord.

Åtminstone verkar det som om han lyckats göra skillnad på de tre viktigaste frågorna i IPRED-debatten. Poäng för det Stefan. Dessvärre verkar han fast besluten om att göra moraldebatt av det hela ändå. Vilket är befängt! Minuspoäng till Stefan för det.

Det finns en moralfråga här, och det är en viktig moralfråga. Problemet är att man inte kan lösa den med något så utomordentligt fånigt som ohederlig lagstiftning och civlrättslig utpressning samt urholkning av rättsamhället. För då träder en övergripande moralfråga i kraft.

På samma sätt som jag kan tycka det är förjävligt att folk bryter sig in hos andra och stjäl deras TV-apparater. (Vilket till skillnad från upphovsrättsintrång faktiskt är att juridiskt rubricera som stöld). Men oavsett min åsikt om detta så anser jag inte att det är ”moraliskt” att skära handen av tjuvar.

Går poängen fram? Eller stannar den vid din plånbok Stefan?

Vi kan inte ha ett samhälle där en liten lobbygrupp får oinskränkt makt. Det är inte en rimlig konsekvens av något. Försök att för en gångs skull fatta detta! Vi får ta diskussionen om tjuvmoral sen, den viktigare övergripande frågan gäller nämligen facistmoral.

Tillkännagivande! Hädanefter kommer min definition på IPRED-anhängande vara facism. Jan Guillou är en äcklig brunfacist! Stefan Sauk är en brunfacist! Betatrice Ask är en brunfacist! Eva Dahlgren och Alexander Bard borde ställas som vaxdocka brevid Mussolini i facismens Hall of Fame.

Ni är facister!

FACISTER!

FACISTER!FACISTER!FACISTER!
FACISTER!FACISTER!FACISTER!
FACISTER!FACISTER!FACISTER!FACISTER!
FACISTER!FACISTER!FACISTER!FACISTER!
FACISTER!FACISTER!FACISTER!FACISTER!FACISTER!
FACISTER!FACISTER!FACISTER!FACISTER!FACISTER!
FACISTER!FACISTER!FACISTER!
FACISTER!FACISTER!
FACISTER!

Okej, har vi fått det här ur systemet nu? Kan vi ha en debatt om sakfrågan nu? Kan ni ta av er era svartskjortor och sluta rösta för nürnberglagar för att skydda era ekonomiska intressen så vi kan istället försöka hitta en lösning på frågan om kulturersättning, en liten obetydlig fråga i sammanhanget.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: