Hur man enkelt tjänar en massa pengar 1 april 2009

december 20, 2008 at 8:14 e m (fildelning, Politik) (, )

Okej, häng med här nu. Det kräver en del förarbete men kan betala sig väldigt bra.

1) Skapa ett copyrightskyddat material. Skriv en bok, programmera ett spel eller spela in en skiva. Det behöver inte vara särskilt bra. Så länge du kan copyrightskydda det. Eventuellt kan du köpa rätten att förvalta de ekonomiska intressena från någon nyttig idiot med mer kreativa flöden än dig.

2) Leta upp en företagsledare och kapa hans WLAN. Har han WEP-kryptering så går det på ett par minuter. WPA är för tillfället svårare, men jag tror nog att tekniken hunnit ikapp till Q2 nästa år.

3) Fildela ditt copyrightskyddade material från företagsledarens WLAN. (Du kan lätt hoppa över steg 2 och 3 om du bara fabricerar en skärmdump som ser ut som om företagsledaren fildelat, det är tillräckligt för att gå vidare med steg 4.

4) Eftersom skärmdumpar i sig är rätt meningslösa som bevismaterial så måste du ta i med hårdhanskarna. Först får du med stöd av IPRED frysa företagsledarens tillgångar, sen går du med kronofogdens hjälp in och beslagtar alla hårddiskar i hans hem. Vänta till en tidpunkt då hans laptop kan förväntas finnas i hemmet.

5) Nu får du göra en dataforensisk undersökning. Grattis, det är bara att med justitiedepartementets goda minne dekryptera hårddisken och ta vad du vill ha. Som en bonus får du destruera den efteråt om du kan presentera en skärmdump som säger att det gick att hitta din copyrightskyddade fil på datorn. Det kan hända att du måste muta en dataforensisk expert att göra skitjobbet åt dig, men med tanke på guldklimparna du kan hitta på en VD:s dator så borde det inte vara jättesvårt.

Visst, det kanske inte blir så. Kanske betyder IPRED-lagen egentligen bara att vi alla får kakor av de magiska älvorna som stiger ner från sitt moln av karamelldamm. Men eftersom hela IPRED-beredningen tycks ha varit helt utan konsekvensanalys så är det här en lika rimlig slutledning som någon annan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: