”Vi borde ha gjort som i verkligheten”

december 20, 2008 at 5:02 e m (Kultur: Skriven, Mediakommentar) (, , )

Vi borde ha gjort som i Hollywood, säger Piratförlagets Capo, den välkände facismförespråkaren Jan Guillou till Expressen. Man får förmoda att han innerst inne menade att man borde ha flexat sina ekonomiska muskler och stämt skiten ur Monica Antonsson.

Jan Guillou säger att han uppfattat ”Gömda” som en roman, och då har författaren en ”större frihet i berättandet”

Vore det inte bättre om Piratförlaget hade gjort som i verkligheten, och givit ut boken som en Roman från första början?

Låt oss anta att ”Gömda” aldrig var tänkt att vara något annat en en ”roman baserad på en verklig händelse”, varför då hela denna mediacirkus med Gömdas huvudperson som förevisats och intervjuats gång på gång. Det är ju ingen som åker land och rike runt och ger intervjuer i egenskap av Doktor Glas, Frodo Bagger eller Nils Karlsson Pyssling. Om Gömda är en roman spelar det knappast någon roll att Monica Antonsson förment röjer huvudpersonens identitet, allt är ju bara ljug. Inte riskerar James Bond att bli uppspårad av Ernst Stavro Blofeld bara för att Flemming beskriver Bonds utseende och rörelsemönster.

All annan cirkus runt den här nyheten gör mig rätt trött. Jonas Gummessons oförmöga att se att han är jävig, Liza Marklunds vägran att ställa upp i något annat forum än Expressen och ryktena om att de stora medierna håller Liza om ryggen.

Om det inte finns någon grund för Antonssons anklagelser, varför inte bara ta död på dem en gång för alla? Men icke, precis som poliktiker och kungligheter som kackat på sig offentligt så tror Marklund att bästa lösningen är att hålla munnen stängd och ignorera verkligheten.

Marklund skarvade för att starta sin karriär, det är inget fel med det egentligen… många har gjort sånt. Men att envetet hålla sig för god för att krypa till korset när man blir påkommen är bara pinsamt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: