Så kan man också se det…

februari 18, 2009 at 4:00 e m (Först upp mot väggen, fildelning)

”…skadan är större än så för bolagen. Pirate Bays verksamhet leder till en typskada som minskar intresset för att köpa cd-skivor och för onlineförsäljning.” säger Peter Danowsky doktor i ekonomi och musikhistoria vid Dumberga universitet till Expressen. Att flertalet oberoende och opartiska undersökningar från rikiga meriterade universitet som inte är bemannade av skivbolagens advokater ger vid handen att Peter Danowsky uppenbarligen inte kan läsa eftersom all forskning inte direkt beställd av IFPI pekar på att nedladdare också köper mest musik, film och datorspel tycks inte vara något han bryr sig om.

”Alternativet att ladda ned gratis skapar en omöjlig konkurrenssituation för den legala nedladdningen.” säger Danowsky som ett tag provade att driva den dödsdömda internetbutiken iTunes men gav upp eftersom lönsamheten var för låg för att kunna konkurera med sånt som är gratis. När man bara säljer en miljard sånger per år i snitt (till ett pris av en dollar per låt, med minimala distributionskostnader). Plus totalt 200 miljoner TV-avsnitt hittils (vilket kunde bli mångdubbelt fler om TV-bolagen bara släppte sin anala fixering vid regioner).

Det som kanske är mest deprimerande är dock inte Danowsky får säga sina dumheter utan att någon korrigerar honom, utan att det uppenbarligen (om man får tro den fåntrattskavalkad som kallas Expressens kommentarsfält) finns folk som tror på honom. Majoriteten tycks ha sett ljuset, om än grumligt, men många verkar tro på skivbolagen när de presenterar sina fantasisummor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: