Och så fick man en liten IPRED…

februari 25, 2009 at 10:36 e m (fildelning, Politik)

Nivå ett på vår favortilag är nu klubbad.

Men jag tycker det är lite mysigt med den enorma tilltro till ombudsmän våra politiker har. ”Vi ger oinskränkt civilrättslig makt till tunga ekonomiska intressen med råd att anlita hur många advokater som helst, men det är okej… för om någon blir krossad av EMI så kan han vända sig till ombudsmannen.”

Kan vi inte få en våldtäktsombudsman och en mordombudsman också, de kommer säkerligen hjälpa lika mycket.

Om det finns några som helst tvivel om att den här lagen kan komma att missbrukas av upphovsrättsbevakarna så borde den inte röstas igenom. Vi ska inte ha lagar som så lätt kan missbrukas, det är tydliga exempel på dåliga lagar.

Annonser

1 kommentar

  1. Christian said,

    Men herregud.. Jag är fortfarande förstummad. När ska folkstormen och protesterna komma? Var hela medierapporteringen kring FRA bara en skenmanöver eller en dimridå för att intresset skulle svalna lagom till klubbandet av den här fantastiskt idiotiska lagen? Varför höjs inte röster mot en lag som kommer att ställa till med oerhörda problem mot enskilda individer och som knappast kommer att gynna artister som producerar verk värda att köpa.

    Vet våra folkvalda politiker överhuvudtaget hur lätt det är att ta sig in i någon annans trådlösa nätverk? Vet de hur lätt det är att skaffa sig en skuggIP-adress och tanka på fortsatt obehindrat? Troligen inte.. Den teknologiska klyftan mellan makten och folket visar sig än en gång vara större än vad någon kunde tro. Det är skrattretande. Vad som inte är skrattretande är att de mäktiga skiv- och filmbolagen nu bokstavligt talat gnuggar händerna och skickar ut sina advokter, precis som bloggskrivaren menar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: