Sieg Liza Marklund!

mars 22, 2009 at 11:57 f m (fildelning, Mediakommentar, Ondska)

Mashup, kreativitet eller parasitism? Liza vet vad hon tycker.

Mashup, kreativitet eller parasitism? Liza vet vad hon tycker.

Återigen ger sig Liza in i fildelningsfrågan. Totalt okunnig om vad hon pratar om och med skrämmande åsikter drar hon fram som en orkan för att försvara sin vän Johan Wahlström.

Det är lite skrämmande hur både Wahlström och Marklund lyckas, i sin harm över nedladdningen, missa den helt uppenbara slutsatsen av Lizas krönika. Hon skriver det ju till och med själv:

Visst, man skriver fortfarande om artister och musik, men under hösten dominerar ”Idol” hela medieutrymmet. Under våren skriver man enbart om ”Melodifestivalen”. På sommaren är det ”Allsång på Skansen” som gäller. Det som finns kvar åt resten av musikvärlden är ett fönster mellan jul och ”Melodifestivalen”.

Musik och mediabranchen har gått in i den minsta gemensamma nämnarens politik. Ny och fräsch musik uppmärksammas inte och exponeras inte mot kunderna. Det enda sättet att få reda på vad som rör sig utanför storbolagens R&D-avdelningar är fildelning.

Men fildelningen skadar ju Johan och hans kompisar. Deras skiva har sålt futtigt, men laddats ner frikostigt. 80 000 exemplar har laddats ner av nyfikna. Om nu Johan istället för att gå till Fhrü Liza och gråta  hade sålt konsertbiljetter hade han kanske kunnat kränga av en 40 000 biljetter, vilket alltid har varit vad musiker lever av och hade gett Johan mer cash i plånboken än 80 000 sålda skivor.

Men inte då. Johan går till en av Sveriges mest inbitna facister och får krönika i Expressen där det skriks efter riktigt vettlösa åtgäder:

Internetleverantörerna måste ta fullt ansvar för vad de skickar ut. Om deras bredband används för att stjäla, eller att sprida barnporr, bombrecept eller självmordsreklam så ska de bötfällas. Det går att sätta filter på nätet, kineserna klarar det ju.

(Min kursivering)

Liza Marklund begär alltså att vi ska bete oss som en diktatur för att skydda henne och hennes kompisar.

Jag säger, sorry Liza, det är inte värt det. Oavsett hur lätt du tar på demokratiska fri- och rättigheter så måste folk stanna upp och säga åt dig när du seglar snett, och just nu är du inne på jävligt bruna farvatten.

Håll dig till att ljuga ihop dussindeckare, det är ju uppenbart din starkaste sida.

Edit: Det verkar som om Liza än en gång friserat sanningen för att kunna driva ett ”politiskt projekt”. Googlar du på ”Stockholm Stoner” och ”Torrent” får du totalt en (1!) relevant träff. Det är Torrent Reactor som erbjuder intressanta filer som ”Stockholm-Stoner.iso” och ”Stockholm-Stoner.exe”. Jag önskar nästan att Liza kunde ladda ner och exekvera en av de där filerna så vi kunde bli av med hennes lögner för ett tag medan hennes dator repareras.

Läs gärna Brokeps grundliga undersökning av Liza Marklunds senaste lögn.

Edit: Jag inser att jag på ett olämpligt sätt använde uttrycket ”ny och fräsch musik” på ett sätt som vilseledande kan sammankopplas med Stockholm Stoner, efter att ha hört öppningsstroferna av en av deras låtar på Myspace ber jag om ursäkt för detta. Stockholm Stoner är inte på något sätt nytt eller fräscht och redaktionen för Aberg.wordpress.com vill givetvis be om ursäkt för de eventuella olägenheter som uttalandet kan ha inneburit får Stockholm Stoner eller allmänheten.

1 kommentar

  1. Björn said,

    Fantastiskt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: