Välkommen till framtiden

april 17, 2009 at 10:09 f m (fildelning, Kultur: Övergripande, Mediakommentar, Politik) (, , )

Okej, tingsrätten tycker att länkar är illegala. Vilket är ett stort problem för Internet som helhet givetvis. Frågan man nu får ställa sig är om länkar till länksidor också är illegala.

Visserligen är Tingsrätten en i stort sätt meningslös instans vars enda funktion är att avlöna politiskt tillsatta dilletanter, men att ens nämndemännen i tingsrätten kunde gå så förbehållslöst på upphovsrättsmånglarnas linje och tilldöma copyrightjuristernas kassa ett rekordskadestånd säger en hel del deprimerande saker om tillståndet i landet.

En annan känd dilletant, Dick Harryson, applåderade domslutet i Aftonbladet. Det är hyggligt uppseendeväckande att inte ens någon som utger sig för att ha en utbildning i Historia klarar av att se den näst intill dialektiskt tydliga trenden som det nuvarande skeendet utgör en del av. Men, för att parafrasera Havamal, ”Där egen plånbok går in, går vett ut”.

Internet var givetvis inte sent att reagera. Får se bara vad själva räddandet är tänkt att bestå av.

Givetvis skriver alla om det här. Opassande pekar på det löjliga i att utse ensamt ansvariga i ett ickehierarkiskt nätverk. Samt ställer frågan vad som är lagligt nu. Mattias Lönnqvist kommenterar även han tämligen nyktert och Joshua Tree har också ett och annat relevant att säga.

Jan Guillou, däremot, myser säkerligen. Men eftersom han vägrar låta sig publiceras annat än i av femårsplanen fastlagda papperskrönikor så kan det ta ett tag till vi får veta exakt hur nöjd han är.

Välkommen till skivbolagens framtid, där vi surfar på filmbolagens internet och där Per Gessle äntligen lyckas kväva den sista gnuttan av musikintresse i Sverige.

Annonser

5 kommentarer

 1. Björn said,

  Detta är en bedrövlig dag.

  • aberg said,

   You said it brother.
   Den enda positiv utkomsten är att behovet av Piratpartiet blir tydligare. Kom ihåg att poströsta till EU-parlamentet.

 2. Hugo Heden said,

  Moahaha, märker du att du plötsligt blev brottsling? (Eller var det jag?)

 3. Hugo Heden said,

  Äh, jag får förtydlga mig, jag publicerade en olaglig länk ovan (”Hugo Heden” står det, och den leder till http://torrents.thepiratebay.org/en_grupp_som_inte_ska_få_uppmärksamhet.TPB.torrent ).

  Sorry, det var dumt. Förvisso har jag _inget uppsåt till medhjälp till illegal fildelning_, men det är nog bäst du tar bort länken ändå.

  • aberg said,

   Jag skulle kunna låta länken stå kvar till jag fick en varning, om inte det vore för att du valde en grupp jag inte vill ge någon som helst uppmärksamhet. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: