Don Q skryter om sina bravader

april 20, 2009 at 6:25 e m (fildelning, Kultur: Övergripande, Mediakommentar, Politik)

Aftonbladet spår fildelningens snara död tycks det.

Efter domen mot The Pirate Bay har fildelningssajt efter fildelningssajt stängt ned all verksamhet.

Och åklagare utreder just nu svenska Studentbay.

– Vi tittar med stort intresse på de sajter som finns kvar. För att se vilka vi ska gå på, säger Henrik Pontén, vid Antipiratbyrån till aftonbladet.se

Det är ju ett par stycken att , det ska bli kul att se hur länge Ponton orkar.

Och när den sista torrentindexatorn till sist lägger ner verksamheten så har vi OneSwarm, eMule, Dropbox och Direct Connect kvar, förutom direkta FTP:er vänner emellan.

Behöver jag vara tydligare?

Det här är inte en strid man kan vinna, man kan bara hoppas att påverka de potentiella kunderna samt erbjuda bättre tjänster till rimligare priser.

Så varför gör ingen det?

För att man inte kan konkurrera med gratis så klart…

Det är jävligt tråkigt att det finns mediatid åt sådana bittre föredettingar som Magnum Coltrane Price, var grävde Agenda upp honom egentligen, och Dick Harrassmentson. För jag kan inte se varför någon ens skulle vilja ha deras verk om det var gratis.

Kan vi inte alla bara enas om att sluta fildela ludditernas prylar, vi slutar dessutom att köpa deras produkter, slutar gå på deras konserter och föreläsningar och väljer att bara ignorera dem? Det finns så många artister och författare som har en sundare attityd, eller åtminstonde inte tycks ha behovet att skapa lite mediabuzz kring sig genom att ljuga och kalla fildelning för stöld att man inte ska behöva lyssna på Per Gessle eller läsa Jan Guillou.

För en bättre värld, lägg pengarna och uppmärksamheten där den förtjänas.

Edit: För lite mer funderingar om Dick ”mina böcker laddas ner i mängder helt utan seeders” Harrison och andra artister som inte vill stå i kontakt med sina fans, läs Joshua Tree och gärna också den välformulerade Göran Widham.

Dick Harrison påminner mig för övrigt om en forskarstudent jag tvingades utstå när jag läste medie- och kommunikationsvetenskap. I forskningstjänsten ingick en del undervisande, men han var verkligen inte lika intresserad av undervisning som av sin livsviktiga forskning om svensk sportjournalistik från 60-talet (jag lovar, jag har inte ljugit ihop hans ämnesval för att få honom att verka löjligare). När en student dristade sig till att komma upp till hans kontor och fråga varför våra tentor ännu inte hade blivit rättade, ett par tre dagar efter utlovad tid, blev det utskällning efter noter och ett surt massmail till hela institutionen där forskarstudenten påpekade att hans öppna dörr bara fanns till utifall hans kollegor hade något viktigt forskarrelaterat ärende och absolut inte som en inbjudan till studenter att avbryta honom med oviktiga saker om hans misskötta undervisningsuppdrag.

Världsfrånvändhet och selektiv sysselsättning är tydligen en väldigt generell åkomma i universitetsvärlden, jag är glad att ha sluppit därifrån.

Annonser

2 kommentarer

  1. Joshua_Tree said,

    Beträffande den där forskarstudenten så låter det som att det lämpligaste för alla inblandade hade varit att helt enkelt ta bort hans dörr och ersätta den med en helgjuten cementvägg. Så hade han fått vara ifred, och ni också. Vill man inte vara en del av världen ska man såklart slippa. ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: