Freiheit muss arbeiten

maj 9, 2009 at 1:14 e m (Mediakommentar, Politik) (, )

Sakine Madon tycker att folk som oroar sig för storebrorsamhället är konspirationsteoretiker och visst finns det exempel där det gått överstyr. Jag däremot är inte särskilt rädd för att betala med kontantkort men tycker att Madons argumentation, likt så mycket i dessa dagar, luktar illa av gammal ohederlighet.

Att återigen ta upp den mest debila kopplingen ”men du lägger ju ut dig själv på Facebook” gör ju bara att resten av Madons ledare är ogiltigförklarad. Som någon, jag minns inte längre vem, förklarade saken. ”Det är som att knulla, det är kul när du själv väljer det men inte riktigt lika roligt när någon gör det mot din vilja.”

Dessutom kommer det där härliga guilt by association-tricket ”barnporr” in i ledaren som på beställning från Johan Schlüter. Jag tror inte ens jag behöver förklara hur extremt tröttsamt jag tycker det är.

Med tanke på hur vissa nationer, till och med förment demokratiska sådana, börjar agera allt mer för att kringskära yttrandefriheten och använder ”terrorism” som ett carte blanch att tysta även journalister så finns det anledning att vara orolig. Visst… vår regering, som ju bara drev igenom FRA och IPRED tillsammans med förra regeringen som skapade datalagringsdirektivet, har givetvis vårt bästa för ögonen. Men med tanke på hur enfaldiga svenskarna i gemen tycks vara så har vi snart en sverigedemokratisk regering och då kanske det är bra om infrastrukturen inte redan är lagd? (ja det sista var ironi, jag har inte en nattmössa av aluminiumfolie)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: