Liknelsens sköna konst

maj 27, 2009 at 9:44 e m (fildelning, Mediakommentar, Politik) (, )

Mitt i mittjourskift fick jag anledning att starta upp jobbmailen för att sköta ett ärende. (som inte var vårt fel visade det sig typiskt, men skönt, nog)

Då damp även ett härligt länktips från Walle upp. CMagnusB landar IPRED-frågan på föredömligt sätt genom att peka på hur absurdt statens beteende egentligen är, om man ser det i en kontext där vältalighetsexperter som Jan Guillou och Magnum Coltrane Price inte kan finnas med och elda på vansinnet.

Författaren Lars Gustafsson plockar poäng hos mig, inte bara genom att ha skrivit Science Fiction och fortfarande anses som författare av etablissemanget utan även för sin debattartikel i Expressen där han bland annat liknar kampen mot fildelningen med kampen mot tryckfriheten i decennierna som ledde fram till franska revolutionen. ”Därför röstar jag på Piratpartiet”.

Det är uppfriskande att läsa en kreatör som faktiskt klarar av att se bortom sin egen ekonomis snåla perspektiv och inse att en värld fri från lobbyinspirerade facistlagar och internetreglerering väger mer i folknytta än succéförfattares rätt att köpa ännu en fastighet. Att fildelning och författarintäkter inte är direkt kopplade vet vi ju dessutom redan från exemplet Unni Drougge.

För övrigt finns det uppenbarligen en pirat som är beredd att betala för sig, bara pengarna går till en god sak. Hur lång tid dröjer det till Politikerbloggen eller någon på Newsmill vänder det till något negativt?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: