Varför bråkar ni?

juni 24, 2009 at 6:22 e m (fildelning, Mediakommentar) (, , )

Att Jan Guillou och Liza Marklund, som bägge är ägare till ett sällsynt vinstgirigt förlag, och tillika relativt välrepresenterade på fildelningsområdet (en bieffekt av att vara två av sveriges mest säljande pulpförfattare) hatar fildelare (helt i onödan, men det är en annan diskussion) kan jag ändå förstå.

Men lista av nyttiga idioter som öppnar munnen är så lång.

Nu senast blev killen som aldrig sa ”hora” killen som glatt skrek ”tjuv”.  Vilket är förvånande när man ser hur lite av hans upphovsrättsskyddade verksamhet som finns på Pirate Bay eller ens på  världens största torrenindexator.

Ronnie, upphovsrätten är inte ditt problem, för ingen vill ”stjäla” det du säljer. Möjligtvis har du ett problem med hur din uppdragsgivare betalar dig, men det skiter jag i… ta det med ditt fack. Var glad för att de kunder du har är såpass lojala, men om du ska in i debatten kan du väl ta och läsa på lite. Fildelare är inte ett hot mot kulturskapare, de är en möjlighet.

2 kommentarer

  1. Det går inte att konkurera med oligopolet « Harald Åberg said,

    […] Mårten Schultz höjer dock ett varnande finger för allt för överdriven retorik. “Ja, jävlar, så där bränner man sitt förtroendekapital snabbare än KLF bränner pengar. Nyanserat? Inte så väldigt.”  Jag kan se hans poäng, men det är inte som att någon har lyssnat på resonliga röster hittils i den här debatten. […]

  2. Upphovsrätten och den nya tiden « Harald Åberg said,

    […] vi kan ju börja med de studier som utförts av flera fristående universitet och som har redovisats av mig här på bloggen tidigare. Vi kan också titta på hur ekonomin fungerar för webbserier, […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: