Orsak och verkan

augusti 30, 2009 at 7:32 e m (fildelning, Mediakommentar) (, )

Watchmen är den mest nedladdade filmen just nu, enligt Aftonbladet som citerar Big Champagne.

Det får filmens svenska stjärnskott att se rött. ”Köp filmen istället, det är inte så dyrt.” Och visst kan man hålla med henne. Men sen börjar hon balla ur… ”Det är inte okej, då kommer det till slut inte att finnas filmer för att vi inte får betalt, vi kommer inte kunna göra vårt jobb.” Men Big Champagnes statistik är totalt tagen ur sitt sammanhang. Vi vet ingenting som gör att vi kan forma den åsikt som Malin Åkerman paraderar. Vi talar, till att börja med, om en film som totalt drog in 182,735,282 dollar (hittils) vilket är, om man drar ifrån filmens 130 miljoner dollars budget, en nätt vinst på nästan 53 miljoner dollar. DVD-skivan, som jag inte hittat någon försäljningsstatistik för än, har varit ute till försäljning i en månad och utan att veta hur mycket den säljer kan vi inte säga någonting om nedladdningens eventuella negativa inverkan på nyproduktionen av Hollywoodfilm.

Och den där DVD-skivan, som inte är så dyr enligt Malin Åkerman, den tycks vad jag kan se komma med exakt noll extramaterial… om man inte är snäll och räknar animerade menyer (det största gisslet i DVD-skivans historie). Varför ska jag köpa den? Egentligen? Kan ni inte generera ett mervärde kommer ni att konkureras ut av nedladdade filmer, visst… men är lösningen på det problemet egentligen att skicka fram skådespelare att gnälla?

Själv väntar jag på att någon butik ska få in dubbeldiscutgåvan och kommer nog inte att bidra till säljstatistiken till dess.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: