Nya friska tag

oktober 14, 2009 at 7:36 e m (Politik) (, )

Att FRA-lagen skulle röstas igenom var väl egentligen bara en formalitet. De borgerliga terrierna kan inte för sitt liv släppa en dålig idé utan alla försök från populasen att mopsa sig skall kväsas med sedvanligt förakt för de som inte bättre vet.

Att fyra politiker inom det block som inför valet försökte saluföra sig med individens frihet och integritet skulle gå emot partipiskan och rösta nej var för mycket att hoppas på, anti-FRA-rörelsen satsade på att åtta skulle låta bli att rösta istället. Facit säger dock att en ynka ledamot lät bli att rösta. All heder till Camilla Lindberg, men om sanningen ska fram borde hon lämna Folkpartiet.

Jag skulle skämmas så mycket för att kalla mig liberal och bära partikort i Folkpartiet att självmord skulle vara den enda vägen ut. Tur att jag varken kallar mig liberal eller någonsin varit med i FP.

Nåja, det var väl inte någon som inte bara kände politikerförakt inför våra folkvalda.

Frågan är vad vi gör härnäst.

Det omedelbara resultatet bör ju vara regimskifte vid nästa val. Om svenska folket inte klarar av det så kan vi lika gärna leva i Fredrik Reinfeldts dystopi, för bättre förtjänar vi inte.

Dessutom bör vi minnas att det var sossarna, med Thomas Bodström i spetsen som förde upp den här eländiga lagen till att börja med. Får vi bara ett systemskifte så kommer vi inte att bli av med FRA, Socialdemokraterna kommer att vela och Vänstern och Miljöpartiet har ju sällav kunnat stå emot husses röst dessvärre.

Om Piratpartiet inte kommer in i riksdagen 2o10 så har vi sänt budskapet till våra politiker att det är helt okej att köra över folkopinionen med de mest demokratifientliga lagar. Den enda konsekvensen är att vi låter någon annan få chansen att fucka upp oss än mer.

Därför är det viktigt att inte bara tappa sugen, visst… vi fick FRA, igen… men istället för den uppgivenhet som känns lockande, åtminstone för mig, så gäller det att bli förbannad. Nu tar vi Piratpartiet förbi fyraprocenspärren, om vi så ska behöva tjata öronen av våra vänner och bekanta.

För det är fan hög tid nu.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: