Vox populi

november 27, 2009 at 11:01 f m (Mediakommentar, Politik) (, , )

Nyheten att Socialdemokraterna hellre samregerar med Centern och Folkpartiet än  låter Sverigedemokraterna få en vågmästarroll i kommande val bringar upprörda känslor. Ni vet av typen som skriver i kommentarsfälten på Aftonbladet, Expressen och Newsmill.

Det är en jävla massa gnäll om PK och hur ”såssarna” och ”media” konspirerar, tillsammans med ZOG får man gissa, för att hålla sanningen om ”hur det egentligen är” borta från ”Svenska Folket”. Det mesta är illa stavat, befängt och uselt uttryckt. Grundtesen tycks vara att det är ett förakt för ”demokratin” och ”folkets vilja”.

Jag är ledsen, men även om fem procent av de röstberättigade svenskarna är enfaldiga nog att rösta på ett parti med rötter i den nynazistiska rörelsen så betyder inte det automatiskt att sagda parti har rätten att agera vågmästarparti. Om vi övriga 95% ville ge dem den makten så hade vi röstat på dem istället för på de övriga partierna.

Faktum är att det är de etablerade partiernas demokratiska plikt att se till att hitta en lösning som 95% av svenskarna tycker är okej, inte en lösning som fem procent illiterata och xenofoba foliehattar tycker är den optimala för dem och deras tämligen osmakliga agenda.

Det gäller för övrigt även utifall Piratpartiet skulle få riksdagsmandat och de etablerade partierna (och helst då även deras anhängare) skulle känna att personlig integritet och rättsäkerhet inte är önskvärda detaljer i samhällslivet. Det bär mig emot att säga det, men demokrati är inte att alltid få som man vill.

Sen kan man ju tycka, som jag, att det vore bättre om vi fick in Piratpartiet i riksdagen 2010 eftersom Piratpartiet står för något positivt och verkar för människors lika värde istället för någon sorts oinformerad ”kör ut dem och bevara det svenska”-kampanj. Men av allt att döma så är mängden vettiga svenskar under 4%.

Annonser

2 kommentarer

  1. antiism said,

    Det enda jag håller med om är när du skriver ”Men av allt att döma så är mängden vettiga svenskar under 4%.” Jag antar att de vettiga 4% är SDs väljare!!

    • aberg said,

      Tack för att illusterar min poäng så målande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: