Valtider, 2010.

september 10, 2010 at 9:15 e m (Mediakommentar, Politik) (, , )

Snart är det val igen. Det är dags att besluta om vilket block som skall få privilegiet att förbättra för pensionärerna och försämra för integriteten.

Om jag måste välja så väljer jag nog det rödgröna för de har framstått som minst korkade:

Maud Olofsson tycker att man skall se på kommunismens brott och Lars Ohlys eventuella ansvar för dem, men verkar inte vara så intresserad av att diskutera sitt eget ansvar för Bondeförbundets nazivänliga hållning under trettio- och fyrtiotalen. Men inte kan man hålla på och tjafsa om sådana gamla synder?

Göran Hägglund tycker att han inte kan välja mellan Lars Ohly och Jimmie Åkesson. Bägge står för en människosyn som den gamle homofoben Hägglund inte kan förlika sig med. Och visst, jag kan förstå Hägglund, att välja mellan kommunism och nazism är svårt. Det kräver en politiker med visioner och integritet för ett sådant val. Män som Churchill och Roosevelt kunde klara av det, men Hägglund… det är bättre om du går tillbaka till att försöka blockera homobröllop Göran, det är den sortens politik vi kommer minnas dig för ändå.

Jan Björklund är kanske den av aliansledarna som minst klarar av att likna en människa. Jag får ångest av att tänka på att han räknas som ett politiskt alternativ.

Fredrik Reinfeldt ser alltid så jämra ledsen ut till och med när han fått låta partipiskan vina och sålt ut svenska folkets integritet till FRA eller upphovsrättsindustrin. Låt oss ge honom valsiffror att se ledsen ut över så hans fortsatta karriär matchar hans ansikte.

Vad har vi egentligen sett av fyra års allianspolitik? De svenska jobben har flutit vind för våg på en internationell komjunktur som vi egentligen klarat mer på grund av vår klena köpkraft och förhållandevis låga löner än på grund av någon beslutsam borgerlig politik. Vi fick ett patetiskt vädjande om ”borgfred” under ordförandeåret i EU, för i en demokrati kritiserar man inte det sittande partiet… se bara på Demokratiska Folkrepubliken Nordkorea. Vi fick en något ökad självmordsfrekvens när svårt deprimerade och cancersjuka, bland annat, skulle utförsäkras och tvingas in på jobbmarknaden när de befann sig i terminalstadiet. Bra jobbat Fredrik.

En sak slår mig. varje gång en svensk regeringsmedlem mördats av någon psyksjuk gärningsman så har det varit en socialdemokrat. Kan det tänkas vara så att de borgerliga för en politik som psyksjuka gillar? Kanske bara psyksjuka som kan rösta på ett parti som Nya Arbetarpartiet Moderaterna, Kristhomofoberna, Intergriterssvikarcentern eller Svenskt Folkeparti? Så kan det vara.

Visst, det andra cementblocket är inte så jävla roligt det heller. Men åtminstonde är den enda riktigt onda och verklighetsfrämmande människan där Thomas Bodström. Några av de andra verkar mänskliga eller åtminstonde hjälpligt komptetenta. Lars Ohly till exempel har aldrig sagt att han företräder verklighetens folk. Mona Sahlin har aldrig verkat för Burkaförbud, språktest för invandrare eller ”hårdare tag” i skolan. Maria Wetterstrand har aldrig kampanjat för Integriteten en hel valkampanj bara för att sedan rösta igenom FRA-lagen. (Visst, Maria skulle säkerligen släppa igenom FRA-lagen bara hon fick stänga ett kärnkraftverk, men hon har aldrig hymmlat eller ljugit om det).

Drömsitsen vore givetvis ett rödgrönt block med stöd från Piratpartiet. Då skulle kanske både rent humanitära frågor som sjukvård och sociala skyddsnät få lite uppmärksamhet samtidigt som vi kanske äntligen skulle få lite fokus på integritetsfrågorna och överlag Internetfrågorna.

Visserligen är den gängse synen på Piratpartister att de flesta är nyliberaler. Jag vet inte hur det faktiskt ligger till, men man kan ju ana en viss nyliberalitet på många piratbloggar. Men partiet är ganska brett och jag tror nog att synen på integritetsfrågorna är öppnare och mer piratisk hos vänsterpartiet och miljöpartiet än i Reichfeldts allians.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: