Fritt val

september 25, 2010 at 8:45 f m (Politik) (, )

Va? Väntar sig den minsta av alla läsekretsar att jag skall kommentera valresultatet? Har ni kommit hit i hopp om att höra mig gorma och orera över piratpartiets sju procent, den borgerliga pyrrhussegern eller Jimmie med de döda ögonen?

Ledsen att göra er besvikna, andra gör bättre analys än jag.

Skumrask analyserar efterdyningarna på ett bra sätt, och passar på att ge sveriges mest konservative gubbe Johan Hakelius en välbehövlig känga.

Även Wierd Science är värt att ta en titt på, om inte anant så för att förstå varför det börjar bli dags att villkora Licenspengarna.

Vad kan jag säga i övrigt, tydligen är det folkets vilja att ett nödtorftigt tvättat och uppsnyggat rasistparti med rötter i en jävligt brun rörelse skall sitta i riksdagen. Det är helt i sin ordning. Man kan undra hur det gick så jävla fel, men allvarligt… demokratin funkar så. Vi kan inte utesluta Sverigedemokraterna post facto.

Så, hur går man vidare? Tja, det bästa vore om Moderaterna och Socialdemokraterna släppte masken för röstboskapen och slutade låtsas att de står för diametralt olika åsikter och istället jämkade ihop en majoritetsregering utan småpartierna. (Visserligen ser jag inget gott komma ur kombinationen Ask/Bodström… men det är ju redan kört i botten som det är.)

Visst, det skulle vara fyra förlorade år för bägge partiernas anhängare, inga nämnvärt sänkta skatter, ingen nämnvärt försämrad sjuk- och arbetslöshetsförsäkring men inte heller några drastiska återförstatliganden, höjda a-kassor eller höjda skatter… förutom alkohol och tobaksskatten (Tydligen har smugglingslobbyn äntligen fått gehör för sin sak och en återgång till nittiotalets svartmarknadsfest är på gång, gôtt… det var länge sedan tidningarna skrev om etanolförgiftning.)

Men det vore en total blockad av Sverigedemokraternas idéer.

Äh, skit samma. Civilization V är här, jag skall återgå till att styra Rom mot total facistisk diktatur.

1 kommentar

  1. Jarno said,

    Jag tycker du ska koncentrera dig på att snacka musik i några månader framöver. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: