Quien es?

Journalist, dokumentärfilmare, lärare, IT-tekniker. Mina karriärval har varit många men en sak har varit bestående: Min surmulna bitterhet. Jag var aldrig ung och arg, jag gick direkt från barndomens naivitet till att vara medelålders och lätt besviken.

Det är denna egenskap jag försöker dela med mig av till världen, i hopp om att min allmäna ennui och lebensangst (jag har inte hunnit till weltschmerz än, men jobbar på det) skall gnugga av sig på mina läsare och göra dem något mer miserabla. Inget säger kärlek som att dra ner världen till din nivå.

Utöver oklädsamt pseudointellektuellt poserande erbjuder jag gnäll om film och tv, hyllning av seriekonstens ädla utövande, webbserier, musik och slumpmässigt svamlande om politik, internet och vad helst som fångar mitt intresse för dagen.

Min programförklaring är att försöka skriva så lite som möjligt om mitt personliga liv, även om jag i anständighetens och ärlighetens namn bloggar under öppet och sant namn. Mitt personliga liv är mitt eget och saknar allmänintresse. Har ni någonsin läst folks bloggar där de håller på och jiddrar om vad de ska äta till middag eller att ”det är dags att krypa upp i soffan med en påse chips”? Håll era vidriga förfettande slackervanor för er själva tack. Det finns en hel värld där ute med vuxna människor som är vana vid att få bestämma själva vad och när de äter, de är inte imponerade av att ni delar denna egenskap med dem.

Sa jag att jag är misantrop?

Eller att jag tenderar till att bli långrandig om ingen stoppar mig?

Jag inser att jag inte gör annat än gnäller om IPRED och fildelningsrelaterade ärenden dessa dagar. Därför vill jag tillägga till min presentation att även fast jag hatar människor av hela mitt hjärta så gillar jag kaniner och igelkottar, så jag är inte bara en sociopatisk tjuv.

Annonser

5 kommentarer

 1. bibomedia.com said,

  :)

 2. thebe said,

  Det är nyttigt att, för o-bittra optimister som jag själv, få läsa dessa oerhört bittra och ja, rent miserabla, rader. En påminnelse om livets tyngd och bedrövlighet.

  Konstigt att raderna ovan får mig att garva så kollegorna undrar vad det är med mig! Något måste vara fel. Antingen är jag inte optimist, ve och fasa, eller så är denna blogg inte uttryck för verklig misantropi, falsk varudeklaration helt enkelt ;-).

  :-D

  • aberg said,

   Välkommen till min värld, ärren läker efterhand.

 3. Josefine said,

  Haha! Vad underbart med en blogg med avsaknad av narcissist självbespegling :-D

  • aberg said,

   Det bjuder jag på :)
   Även om jag till skams inte alltid är så bra på att följa min egen programförklaring.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: